“Onvergeeflijke” trailer Mighty No. 9 volgens ontwikkelaar schuld van Deep Silver

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Onvergeeflijke” trailer Mighty No. 9 volgens ontwikkelaar schuld van Deep Silver

Mighty No. 9 mag na diverse keren te zijn uitgesteld intussen gold zijn gegaan, maar daarmee houdt de controverse rondom de game niet op. Deze keer is het niet een uitstel maar een trailer die de community weer aardig op zijn achterste poten laat staan. De trailer valt namelijk niet erg in de smaak, en volgens ontwikkelstudio Inti Creates ligt de schuld bij Deep Silver, de uitgever van de game.

Takuya Aizu, hoofd van Inti Creates, is zelf ook niet echt gecharmeerd van de trailer en laat dat op zijn Twitter-account ook duidelijk merken. Zo noemt hij de trailer “onvergeeflijk” en “rotzooi”. In de tweet zelf wijst hij ook met de schuldige vinger naar D*** *il***, waar vrijwel zeker Deep Silver mee bedoeld wordt. Deep Silver gaat de game uitgeven.

Ook de fans van Mighty No. 9 zijn niet onder de indruk van de trailer, wat blijkt uit het like/dislike-gehalte op YouTube. Ruim 1.500 van de 335.000 kijkers kunnen de trailer wel waarderen, tegenover meer dan 12.000 mensen die hun ongenoegen laten blijken door een dikke duim omlaag. De klachten lopen uiteen van slechte animaties van vlammen (die meer op een stuk pizza lijken) en de tergende voice-over. Op een punt in de trailer wordt gezegd dat je “slechteriken kan laten huilen als een anime-fan op een eindexamenfeest”, iets wat bij velen in het verkeerde keelgat schiet.

Wat vind jij van de nieuwe trailer en ben je (nog steeds) van plan om Mighty No. 9 in huis te halen? Laat het ons weten in de comments.