Meisje ontwerpt nieuw personage voor Overwatch

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Meisje ontwerpt nieuw personage voor Overwatch

Op de vooravond van de release van Overwatch heeft het team van Blizzard zich van zijn beste kant laten zien. Op Twitter kreeg het team een tekening toegestuurd die gemaakt was door een klein meisje. Het was een heus ontwerp voor een Overwatch-personage en deze tekening werd zo gewaardeerd dat Blizzard een eigen twist heeft gegeven aan het kunstwerkje.

De dochter van ene Shane Hickey is groot fan van Overwatch en had zo haar eigen idee voor een held. De vader van het meisje vond het idee zo leuk dat hij de tekening met het verhaal achter het personage naar het team van Blizzard heeft getweet.

Dit kleurrijke en gevleugelde meisje heet Birst en heeft naast een gevaarlijke boemerang ook lasers in haar pak en helende krachten. De mensen achter Overwatch waren behoorlijk onder de indruk van de tekening en hebben er een eigen draai aan gegeven met onderstaand resultaat.

Een heel leuk gebaar van Blizzard dat een beetje uit de hand dreigt te lopen, want er zijn nu veel gamers op Twitter die vinden dat Birst zo snel mogelijk in Overwatch moet worden gestopt. Wij vinden in ieder geval dat het meisje goed werk heeft geleverd.