Resident Evil 7 wordt mogelijk onthuld op E3

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Resident Evil 7 wordt mogelijk onthuld op E3

Dat de E3 nokvol gaat zitten met nieuwe games, beelden en gameplay mag geen verrassing meer wezen, maar het lijkt erop dat de lijst nog langer wordt. Vandaag kwam er een gerucht naar boven dat erop wijst dat er mogelijk een nieuwe Resident Evil-game, Resident Evil 7 aangekondigd gaat worden.

Dit gerucht komt niet van zomaar iemand, maar van Serkan Toto: een in Tokio gevestigde analist en CEO van het bedrijf Kantan Game. De man zit er meestal heel dichtbij en het is dan ook een gerucht die best nog wel eens waar zou kunnen zijn. In een Twitter-bericht geeft hij aan dat Resident Evil 7 in ontwikkeling is en dat deze titel terug zal keren naar de wortels van de franchise. Hij vult zijn bericht aan door aan te geven dat de titel onthuld gaat worden op de E3 van 2016. Voormalig Kojima Productions-designer Jordan Amaro is aangenomen om het project in goede banen te leiden. Amaro heeft hiervoor gewerkt aan onder meer de games Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en P.T.

In een laatste contact met investeerders gaf uitgever Capcom aan dat de titel Resident Evil: Umbrella Corps, die eind juni verschijnt, een opwarmertje zou moeten zijn voor een volledige titel gepland voor de tweede helft van het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2017. Of er daadwerkelijk een deel 7 aan zit te komen blijft even afwachten tot de E3, maar mocht er meer informatie bekend worden gemaakt lees je het natuurlijk op Pixel Vault.