‘Project Sonic’ krijgt de officiële naam Sonic Forces

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
‘Project Sonic’ krijgt de officiële naam Sonic Forces

SEGA werkt al een tijdje aan een nieuwe Sonic-game, die tot op heden de codenaam Project Sonic meekreeg. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat de officiële naam Sonic Forces wordt en bracht meteen een nieuwe gameplay-trailer uit.

Het is niet het eerste nieuws van vandaag wat de blauwe hedgehog betreft. Eerder vandaag kregen we het teleurstellende nieuws dat Sonic Mania uitgesteld wordt naar de zomer. Het lijkt erop dat SEGA de fans toch wat tegemoet wilde komen en nieuws naar buiten bracht over de aankomende game Sonic Forces. In de bovenstaande video is te zien dat de game een flinke grafische upgrade heeft gekregen en er beter uitziet dan ooit tevoren in de franchise.

Duidelijk wordt ook dat deze game opnieuw twee verschillende Sonic-personages bevat, vergelijkbaar met Sonic Generations uit 2011. De eerste bevat nog steeds de cartoonachtige looks, zoals Sonic in de originele games had. De tweede Sonic is als het ware de moderne variant.

Een vaste releasedatum is nog steeds niet bekendgemaakt, maar Sonic Forces zal ergens in het najaar van 2017 verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.