Maak matches zo gek als je wilt met de Overwatch game-browser

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Maak matches zo gek als je wilt met de Overwatch game-browser

In de public test realm van Overwatch kon je al een poos de eigenschappen van je wedstrijden aanpassen. Nu kun je je ook in de officiële versie uitleven op het gebied van customisation van je matches. In de laatste patch heeft Blizzard namelijk de custom game-browser officieel beschikbaar gemaakt.

Wil je misschien eens een wedstrijd spelen waarin iedereen zich twee keer zo snel voortbeweegt en meters hoog de lucht in kan springen? Of wat dacht je van een gevecht waarin jij en drie andere spelers van een eindbaas-versie van jullie tegenstander moeten winnen? Misschien heb je altijd al een melee-toernooi willen houden? Wat dacht je van een wedstrijd waarin je niet respawnt en ook niet gehealed kunt worden? Het kan allemaal met de custom game-browser van Overwatch.

Met de browser kun je de individuele instellingen van een groot aantal aspecten van de game aanpassen, zoals de snelheid van personages, maar ook van projectielen. Daarnaast is het mogelijk om de eigenschappen van individuele personages te tweaken om voor interessante matches te zorgen. Uiteindelijk kun je dit allemaal met vrienden doen of met vreemden die de tags van jouw wedstrijd-instellingen zochten. Momenteel is er echter nog geen optie om je aanpassingen op te slaan, maar Blizzard geeft aan daaraan te werken.