Racegames in 2017 – Een overzicht voor de liefhebbers

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Racegames in 2017 – Een overzicht voor de liefhebbers

Racen begint langzamerhand meer prestige te krijgen in Nederland. Uiteraard heeft de komst van Max Verstappen hier iets mee te maken, maar ook andere landgenoten staan klaar om de overstap naar de top te maken. Talenten als Nyck de Vries, Richard Verschoor, Bo Bendsneyder en Jeffrey Herlings staan klaar om prijzen te pakken. Het is voor gamers dan ook altijd leuk om te kijken of zij deze prijzen ook kunnen winnen. Pixel Vault zet daarom een lijstje voor je klaar met de racegames waar je in 2017 op moet letten.

Gran Turismo Sport

Deze game zou oorspronkelijk al uitkomen in 2016, maar ontwikkelaar Polyphony Digital moest de game wegens instabiliteit uitstellen naar dit jaar. Tot die tijd blijft het wachten op de spin-off van de Gran Turismo-serie. In Gran Turismo Sport draait het namelijk vooral om de multiplayer-ervaring. Speciaal daarvoor heeft de ontwikkelaar een contract gesloten met de FIA, de internationale autosportfederatie. Dankzij dit contract wordt de game straks gezien als een echte raceklasse en kunnen er daadwerkelijk trofeeën verdiend worden die door de FIA worden uitgereikt. Daarnaast blinkt Gran Turismo al jaren uit door het indrukwekkende aantal auto’s en dat zal ook nu niet anders zijn.

De game verschijnt dus ergens in 2017 en is exclusief voor de PlayStation 4.

DiRT 4

Onlangs werd DiRT 4 aangekondigd door Codemasters. De game is een vervolg op de succesvolle game DiRT Rally. DiRT 4 zal deze game dan ook als inspiratie gebruiken. Echter heeft Codemasters aangegeven dat deze game wellicht iets te hardcore was en wil nu de perfecte balans vinden tussen DiRT 3 en DiRT Rally. Tevens komen de buggy- en vrachtwagenraces weer terug in de game. Hierdoor lijkt het de meest complete game in de serie tot nu toe te worden.

DiRT 4 verschijnt op 9 juni voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

DiRT 4 
 Pixel Vault

MXGP3

Voor wie na DiRT nog geen genoeg heeft van off-road races is 2017 een top jaar. Ook in de vorm van tweewielers verschijnt er namelijk een off-road game, namelijk MXGP3. Deze game bevat alle licenties van de populaire MXGP-klasse. Dit betekent dat je ook dit jaar met Jeffrey Herlings los kan gaan op het circuit in Valkenburg. Wat sowieso interessant is voor ons Nederlanders, is dat Herlings dit jaar de stap heeft gemaakt naar de hoofdklasse van deze sport. Wat dan weer iets minder interessant is, is het feit dat ontwikkelaar Milestone de licentie voor 2016 heeft… Hierdoor zal Herlings dus nog in de MX2-klasse uitkomen. Ach ja, de game biedt je gelukkig wel de kans om hem of jezelf op te werken naar de hoofdklasse middels de carrièremodus. Daarnaast zijn er nieuwe toevoegingen als dynamisch weer en een veranderende baan. Wanneer een coureur dus van zijn motor valt (wat nog wel eens wil gebeuren in deze klasse), zal het zand op dat punt van het circuit veranderen. Dit geldt ook voor de sporen die de motoren trekken. Hierdoor wordt de game hopelijk wat pittiger.

MXGP3 verschijnt in de lente van 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Project Cars 2

Recentelijk maakte ontwikkelaar Slightly Mad Studios middels een trailer bekend dat Project Cars 2 eind 2017 verschijnt. Dan kunnen gamers weer aan de slag met een simracer die met het tweede deel nog een stukje realistischer en uitgebreider moet zijn dan het eerste deel. De studio heeft in ieder geval al aangegeven dat het grootste pijnpunt van deel één is aangepakt. Men vond namelijk dat er te weinig licenties in dit deel zaten. Vorige week werd in de eerste trailer al duidelijk dat we dit jaar wel gewoon met Lamborghini’s, Ferrari’s en Porsches aan de slag kunnen. Buiten dit om zal de game naar alle waarschijnlijkheid meer banen krijgen. Wat ook al aangekondigd is, is dat de game spelers nu ook laat racen in de sneeuw. Hiervoor worden speciaal nieuwe spelmodi ontwikkeld, die waarschijnlijk later nog verder worden aangekondigd.

Project Cars 2 verschijnt eind 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Forza Motorsport 7

Voor iedereen wie denkt dat we enkel aan de Sony-fans denken met Gran Turismo Sport, is er goed nieuws. Ook Forza Motorsport 7 zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon in 2017 verschijnen. Waarom de game dan pas hier in de lijst staat? De game is nog niet aangekondigd. Daardoor valt er nog weinig te vertellen over de game. Uiteraard is het wel een racer om rekening mee te houden. De serie staat ook bekend om de grote hoeveelheid content en de perfecte balans tussen sim en arcade. Wanneer er meer informatie over een releasedatum komt, hoor je dat uiteraard op Pixel Vault. Dat de game alleen voor de Xbox One verschijnt, is al wel duidelijk.

F1 2017

Nog een game die nog niet officieel is aangekondigd, maar er uiteraard wel gaat komen. Als we de lijn van Codemasters aanhouden, verschijnt de game net na de zomerstop. Dit betekent dat we rond augustus/september weer plaats kunnen nemen in de wagen van ‘onze’ Max. Wat in ieder geval nieuw gaat zijn in F1 2017 zijn de wagens. Dankzij nieuwe reglementen worden de achtervleugels en banden breder. Dit zal resulteren in een lagere topsnelheid, maar een hogere bochtensnelheid. Hierdoor verwacht men dat de rondes 4 à 5 seconden sneller kunnen en dat er ronderecords gaan sneuvelen. Ik kan zelf dan ook alleen maar hopen op een spelmodus waarbij het doel is om deze ronderecords uit te boeken te rijden.

F1 2017 komt vermoedelijk uit rond september en zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je kans maken om bèta-tester te worden, kan dat ook. Meer informatie hierover lees je hier.

F1 2016 
 Pixel Vault

MotoGP 17/Valentino Rossi The Game 2?

Afgelopen jaar brak de MotoGP-serie met de traditie om de games gewoon te noemen naar de motorsportklasse. Voor het eerst werd de naam van een coureur gekoppeld aan de game. In zekere mate werd ook zijn levensstijl gekoppeld aan de game, aangezien er allerlei Valentino Rossi-achtige content was toegevoegd. Zo waren er races op de ranch van Rossi, ralleys in auto’s in raceklasses waar Rossi weleens aan meedeed en lag de focus op het herspelen van zijn carrière. Voor welke variant ontwikkelaar Milestone in 2017 gaat, is nog niet bekend. Wat we ongetwijfeld wel weer kunnen verwachten, is de meest uitgebreide carrièremodus die je in een licentiegame kan vinden. Zo is het al sinds jaar en dag mogelijk om in de MotoGP-games helemaal onderaan de ladder te beginnen in de Moto3-serie. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad moet je jezelf in die klasse ook eerst opwerken alvorens je naar de Moto2- of MotoGP-klasse kan. Daarnaast kan je ook in deze game aan de slag met een jonge Nederlander, namelijk Bo Bendsneyder. Wanneer de game verschijnt, is nog niet bekend.

De game zal waarschijnlijk net als haar voorganger verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

TT Isle of Man: Ride on the Edge

Tot slot wil ik eindigen met een game waar ik zelf heel erg enthousiast van word. Ondanks dat er nog niks over de game bekend is, sta ik nu al te springen om de game te spelen. TT Isle of Man: Ride on the Edge is een game die ontwikkeld zal worden door Kylotonn Games. Het is een motorsportgame die zich helemaal focust op de Isle of Man, een van de meest gewaagde en legendarische races ter wereld. De TT Isle of Man is een race over 60 kilometer op het Britse eiland Man. De ontwikkelaar is momenteel druk bezig om het hele circuit in te scannen zodat daadwerkelijk elke hobbel in de game zit. Het is een van de meest uitdagende en gevaarlijkste races van de kalender. Wanneer de game het spektakel en de snelheid van het evenement kan overbrengen, kan dit zomaar eens een pareltje worden voor de raceliefhebbers. Voor wie niet bekend is met dit spektakel, staat hieronder een compilatie van de laatste editie.

De game verschijnt hopelijk nog dit jaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.