PlayStation 4 Pro krijgt betere prestaties met ‘Boost Mode’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PlayStation 4 Pro krijgt betere prestaties met ‘Boost Mode’

Naast de mogelijkheid om externe harde schijven aan je PlayStation 4 te hangen, brengt update 4.50 ook nog andere toevoegingen. De meest interessante daarvan is een ‘Boost Mode’ voor de PlayStation 4 Pro, waarbij games zelfs zonder speciale update beter draaien.

Met het verschijnen van de proefversie van update 4.50 verschijnen er ook meteen een hoop details over de update. In de update is de toevoeging van een ‘Boost Mode’ te vinden in de systeeminstellingen van je PlayStation 4. Deze kunnen spelers met een PlayStation 4 Pro aanzetten om van betere snelheden te genieten.

In een reactie van Sony richting Polygon blijkt dat de modus een tweetal opvallende aanpassingen doet:

Boost Mode laat de PlayStation 4 Pro op hogere GPU en CPU kloksnelheden draaien voor vloeiendere gameplay op sommige games die zijn verschenen voor de release van de PS4 Pro (en nog geen speciale update hebben gehad).

Games met een variabele framerate kunnen voordeel hebben van een hogere framerate en laadtijden kunnen in sommige games korter zijn.

De Boost Mode zorgt er dus niet voor dat games ook in een hogere resolutie gaan draaien, maar dat de prestaties stabieler of zelfs beter worden. Dit is goed te zien in verschillende video’s van gamers die al met de modus aan de slag zijn gegaan, bijvoorbeeld in deze clip van The Witcher 3: Wild Hunt. De game kon in het verleden nog veel moeite hebben met gebieden met veel vegetatie, maar daar is met de Boost Mode weinig meer van te merken.