Voormalig Rockstar North-president start meerdere gamestudios

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Voormalig Rockstar North-president start meerdere gamestudios

Volgens de krant The Scotsman zou Leslie Benzies, voormalig president bij Rockstar North maar liefst vijf nieuwe studio’s hebben opgericht, waarvan er drie specifiek gericht zijn op het maken van games. Ook is er door één van de studio’s al een nieuwe term vastgelegd bij het Intellectual Property Office, die mogelijk duidt op het eerste project van de ontwikkelaar. 

Leslie Benzies vertrok vorig jaar nog onvrijwillig bij Rockstar Games. Na het verschijnen van Grand Theft Auto V nam Benzies al een sabbatical, maar is daarna nooit meer bij het bedrijf teruggekomen. Benzies was in het verleden als producer verantwoordelijk voor titels als L.A. Noire, Manhunt 2, en Red Dead Redemption, en was van groot belang voor de Grand Theft Auto-serie vanaf het moment dat de stap naar 3D werd gemaakt.

Op dit moment loopt er nog een rechtszaak tussen hem en Take Two Interactive waarin hij 150 miljoen dollar eist. Royalties waar hij recht op zegt te hebben zouden niet aan hem zijn uitbetaald, en Rockstar zou hebben geprobeerd hem uit het bedrijf te werken tijdens zijn sabbatical. Wat er van waar is en of hij zijn gelijk haalt zal de toekomst uitwijzen, maar ondertussen blijkt dat deze kwestie hem er niet van weerhoudt om zich opnieuw te storten op het maken van games.

Enkele van de geregistreerde bedrijfsnamen zijn Starship Group, VR-Chitech Limited, Everywhere Game Limited en Royal Circus Games Limited. Dit laatste bedrijf heeft al een nieuwe IP laten vastleggen onder de naam ‘Time For A New World’, terwijl we van VR-Chitech Limited weten dat het zich op de Virtual Reality-markt zal gaan storten.