Twee miljoen euro voor kankeronderzoek door speedrunningmarathon

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twee miljoen euro voor kankeronderzoek door speedrunningmarathon

Afgelopen weekend is er een speedrunningmarathon, Awesome Games Done Quick, tot een einde gekomen. Het evenement duurde in totaal acht dagen. Er is door het spelen van games maar liefst twee miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

Afgelopen zondag werd de speedrunningmarathon afgesloten. De game die zij op de laatste dag speelden, was Undertale. Op de andere dagen werden er ondere Super Mario Galaxy 2, Dark Souls 3 en Hyper Light Drifter gespeeld. Ook kwamen er wat oudere games aan bod, zoals Super Mario Bros, System Shock 2 en Jazz Jackrabbit.

De speedrunningmarathon van dit jaar heeft het hoogste bedrag ooit bereikt in de geschiedenis van Awesome Games Done Quick. De opgehaalde twee miljoen zal gedoneerd worden aan het Amerikaanse goede doel Prevent Cancer Foundation.

Bij een zogenaamde speedrunningmarathon is het voor de gamers de bedoeling om het desbetreffende spel zo snel mogelijk uit te spelen. Vaak worden daar nog extra uitdagingen aan toegevoegd om het geheel spannender en interessanter te maken. Denk daarbij aan het aanpassen van de moeilijkheidsgraad of een spel voor de volle 100% uitspelen.