Releasedatum Final Fantasy XIV: Stormblood bekend

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Releasedatum Final Fantasy XIV: Stormblood bekend

Goed nieuws voor Final Fantasy XIV fans. Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival in Tokio maakte Square Enix bekend vanaf wanneer het tweede expansion pack voor de game wordt uitgebracht en vanaf wanneer deze te pre-orderen is. Vanaf 20 juni 2017 zal de langverwachte uitbreiding op Heavensward in Noord-Amerika, Europa en Japan worden uitbracht. Daarnaast maakte Square Enix bekend dat vanaf 24 januari de game te pre-orderen is en er exclusieve bonussen te ontvangen zijn.

Producers en Director Naoki Yoshida maakte tijdens zijn presentatie aardig wat informatie bekend rondom Stormblood. Zo is er een nieuwe job aan te nemen als Red Mage. Deze Red Mage focust zich vooral op afstand schade toebrengen door middel van magie.

Naast deze nieuwe job is het nu eindelijk mogelijk om te zwemmen en te duiken. Dit nieuwe spelmechanisme zorgt ervoor dat spelers in nieuwe en oudere gebieden in bepaalde rivieren, meren en zeeën kunnen zwemmen en soms zelfs schatten kunnen opduiken.

Nieuwe Beast Tribe en Primal huist in de wereld van Final Fantasy XIV. De Ananta, een tribe met alleen maar vrouwelijke beesten, gaat in de bergen vlakbij Ala Mhigo neerstrijken en aanbidt de Primal Lakshmi. Deze zullen een belangrijke rol spelen in het hoofdverhaal van Stormblood.

Ook de fans van raids komen aan hun trekken in de uitbreiding. The Bend of Time – Omega is een nieuwe High Level Raid-serie. Omega is een oude bekende omdat deze al eens eerder in het hoofdverhaal verscheen. Daarnaast heeft Square Enix een nieuwe Alliance Raid aangekondigd waar later meer informatie over wordt vrijgegeven.

Tot slot zal er natuurlijk weer een verse Themasong worden geschreven voor deze uitbreiding onder leiding van componist Nobuo Uematsu.

Naast deze informatie heeft Square Enix ook bekendgemaakt wat er te verwachten valt bij de Stormblood Collector’s Edition. Naast een speciale doos met artwork van Yoshitaka Amano krijg je bij deze editie:

  • Final Fantasy XIV: Stormblood
  • Zenos yae Galvus figuur
  • Art book van Final Fantasy XIV: Stormblood
  • Een stoffen plattegrond van Eorzea
  • Stormblood logo sticker
  • In-game voorwerpen exclusief voor de collectors edition: Syldra Mount, Wind-up Bartz Minion en een Chicken Knife.

Meer informatie rondom Final Fantasy XIV: Stormblood wordt bekendgemaakt tijdens het European Fan Festival in Frankfurt op 18 en 19 februari 2017.