Tomb Raider’s hoofdschrijver neemt ontslag

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Tomb Raider’s hoofdschrijver neemt ontslag

Rhianna Pratchett, de hoofdschrijver van de nieuwe Tomb Raider-games, geeft aan de franchise na twee games te verlaten. Voordat Pratchett het verhaal van Lara Croft op zich nam, was ze onder meer bekend als schrijver van de games Mirror’s Edge en BioShock: Infinite. Nu lijkt het erop dat ze op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Volgens onderstaande Tweet zou de hoofdschrijver van de reboot er na twee games mee ophouden. In ieder geval op het gebied van Lara Croft. Een reden hiervoor is echter nog niet gegeven. Het lijkt er hoe dan ook op dat er geen animositeit tussen de verschillende partijen is en ze in goede verstandhouding hun eigen weg gaan.

Rhianna Pratchett is de dochter van de beroemde fantasyschrijver Terry Pratchett. In het verleden was ze de schrijver van games zoals Mirror’s Edge, Heavenly Sword en Overlord. Ook heeft ze gewerkt aan games als BioShock: Infinite, Thief en Beyond Divinity. Daarnaast schreef Pratchett comics voor bijvoorbeeld Mirror’s Edge en Tomb Raider en heeft ze een novelle voor Beyond Dinivity geschreven. Waar ze hierna terecht zal komen, is nog niet bekend.