Gesloten Crytek-studio maakt doorstart als Black Sea Games

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Gesloten Crytek-studio maakt doorstart als Black Sea Games

Vorige maand werd duidelijk dat het niet goed ging met Crytek. Vijf studio’s moesten sluiten, omdat het financieel niet lekker liep bij de ontwikkelaar. De studio in Sofia, Bulgarije, daarentegen heeft van het negatieve iets positiefs gemaakt, want onder de naam Black Sea Games maakt deze vestiging een doorstart.

Black Sea is echter geen nieuwe naam in de industrie, want voordat Crytek deze locatie in 2008 overnam heette het bedrijf Black Sea Studios. Wat opvallend is, is dat op de website van Black Sea Games staat dat de studio is gevormd in november 2016. Dit doet vermoeden dat het besluit van Crytek om de studio te sluiten al veel eerder was genomen voordat het bekend werd gemaakt eind december.

Black Sea Games bestaat nu uit twee man. Vesselin Handjiev is algemeen manager en Michael Peykov technisch directeur. Op de homepage van de site lichten de twee toe waarom ze het oude bedrijf nieuw leven hebben ingeblazen.

Black Sea Games is een nieuw bedrijf, maar eigenlijk waren we al een tijdje actief in de business. De laatste tijd kregen we door dat we die “goede oude tijd” begonnen te missen. Het goede oude gamen waarin we slapeloze nachten hebben gehad om missies te voltooien en vijanden te verslaan. Terwijl we tegelijkertijd tot in de kleine uurtjes werkten aan nieuwe features om onze games fantastisch te maken. Nou, nu weet je hoe Black Sea Games opnieuw is geboren.

Het is nog onduidelijk of er al een nieuw project in de pijpleiding zit, maar Crytek Sofia heeft het onder een andere naam overleefd.