De 17+1 spannendste game releases van 2017

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De 17+1 spannendste game releases van 2017

Nu 2016 achter ons ligt is het een goed moment om eens te kijken waar we ons allemaal op kunnen verheugen in het komende jaar. Er staan een hoop nieuwe games op de rol, al blijft het nog even de vraag of 2017 net zo vet gamejaar wordt als het vorige jaar. We hebben de 17 spannendste titels van 2017 voor je op een rij gezet.

Het is altijd een beetje gevaarlijk om de tofste titels aan het begin van het jaar al te voorspellen. Neem bijvoorbeeld No Man’s Sky, de game was al tot GOTY benoemd voordat men de eerste Hands-on had kunnen schrijven. Toch is het niet moeilijk een lijstje te maken van de games waar in 2017 veel van verwacht wordt. Of het uiteindelijk ook De 17 van ’17 worden, is natuurlijk maar de vraag.

Resident Evil 7: Biohazard

Of 2017 een gruwelijk jaar gaat worden is even afwachten, maar met Resident Evil 7: Biohazard krijgt het in ieder geval een vliegende start. De game speelt zich af in 2017 en we mogen ons door de ogen van Ethan weer de stuipen op het lijf laten jagen. Toch ondervonden we tijdens het spelen van de demo dat deze Resident Evil in verschillende opzichten afwijkt van zijn voorgangers. Gelukkig zijn deze verschillen vooralsnog geen reden om niet uit te kijken naar nummertje 7.

For Honor

Hoewel historisch discutabel zijn de veldslagen die we tussen de Vikingen, Samurai en Ridders hebben gezien veelbelovend. Ubisoft brengt For Honor in februari uit, waarin spelers zowel singleplayer als multiplayer hun slagvaardigheid kunnen tonen. Aangezien we al sinds de E3 van 2015 op deze game wachten, kunnen we niet wachten om eindelijk ten strijde te trekken.

 

 

Horizon Zero Dawn

De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla was toe aan iets ambitieuzers dan Killzone, namelijk een open wereld actiegame in een compleet nieuw universum. Een kruising tussen pre-historische jagers en verzamelaars en grote robotwezens die de wereld onveilig maken. Dat het hoofdpersonage Aloy het afgelopen jaar tientallen cosplayers inspireerde om zich als haar te kleden op grote evenementen, geeft wel aan dat dit iets heel bijzonders gaat worden.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Na de kleine levels van Rainbow Six Siege en de standaard cover-based shooter Ghost Recon Future Soldier zoekt de Tom Clancy-franchise ook de open wereld op. In Wildlands kunnen we de gebruikelijk tactische shooter-gameplay van Clancy verwachten, maar dan in een gigantische open wereld gebaseerd op Bolivia. Naar verwachting kunnen we vanaf 7 maart leden van het drugskartel over de kling jagen.

 

De 17+1 spannendste game releases van 2017

 

Outlast 2

De eerste Outlast is alweer drie jaar oud, maar staat waarschijnlijk nog bij menig gamer in het geheugen gegrift. Horrorfans smulden ervan en de eerste demo die we van het tweede deel hebben kunnen spelen, belooft weer de nodige post-traumatische horrorstress. Wij hopen in ieder geval dat Patrick weer is bijgekomen van zijn speelsessie tegen de tijd dat Outlast 2 uitkomt en we dit horroravontuur aan hem kunnen uitbesteden.

Sea of Thieves

Een nieuwe IP waar piraten en co-op het sleutelwoord zijn. De ontwikkelaar is niemand minder dan dan de studio Rare. De studio heeft tientallen games op haar naam staan en hoewel niet allen even grote hits waren, is de ontwikkelaar wel verantwoordelijk voor een paar ongekende klassiekers als Perfect Dark en Golden Eye 007. Met Sea of Thieves wil Rare online co-op weer op de kaart zetten en natuurlijk heerlijke zeeslagen in de hand werken.

 

 

Prey

Het leek erop dat we nooit een nieuwe Prey gingen zien nadat Bethesda de titel in 2014 cancelde. Nu komt de uitgever toch met een nieuwe Prey-titel die een herinterpretatie van het origineel is. We konden tijdens gamescom de eerste beelden checken en ervoeren daar een veelbelovende, doch beklemmende game.

Persona 5

In Japan is hij al een tijdje uit, maar in het Westen kunnen we vanaf 4 april aan de slag met Persona 5. De Japanse RPG speelt zich af op een middelbare school, waar de scholieren net als in de vorige delen over speciale krachten beschikken. De combinatie van turn based RPG-gameplay en sociale aspecten maakt Persona 5 een unieke release in 2017.

Gran Turismo Sport

Eigenlijk hadden we al heel wat laps achter de rug moeten hebben in de grootste racegame voor de PlayStation 4, maar helaas is Gran Turismo Sport uitgesteld naar dit jaar. Dit heeft mede te maken met het feit dat de game nog niet aan de standaard van Polyphony Digital voldoet. De ontwikkelaar is dus zeker niet minder ambitieus met Gran Turismo Sport, ook al draagt dit deel niet het rugnummer 7.

 

Gran Turismo Sport 
 Pixel Vault

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Zelda heeft altijd een vaste groep fans klaar zitten wanneer er een nieuw deel uitkomt, maar het enthousiasme voor Breath of the Wild is een stuk wijder verspreid. Door een nieuwe weg in te slaan en voor een open wereld en survivalelementen te kiezen, kon dit wel eens het meest succesvolle deel van Zelda tot noch toe worden. Eigenlijk mochten we in maart gelijk met de release van de nieuwe Nintendo-console met Breath of the Wild aan de gang, maar helaas is de game nu uitgesteld tot een paar maanden na de release van de Nintendo Switch.

Red Dead Redemption 2

Eigenlijk wilde de gaming community een pc-versie van de eerste Red Dead Redemption, maar ‘helaas’ moeten we het doen met een tweede deel. De eerste trailer laat nog weinig zien, behalve dat er weer paarden en cowboys in de game zitten. Toch kunnen we er gezien het portfolio van Rockstar vanuit gaan dat dit een van de grote klappers van 2017 gaat worden.

 

 

Shenmue 3

De eerste twee Shenmue-games kregen een legendarische status in de video-game historie, misschien wel mede doordat het derde deel maar niet uit leek te komen. Met de hulp van een flinke Kickstarter-campagne in 2015 is er geld opgehaald om een nieuw deel te ontwikkelen. De game staat wel pas gepland voor december, dus help ons duimen dat de we dit jaar nog aan de slag mogen met Shenmue 3.

Absolver

Een van de meer mysterieuze titels in het rijtje, maar een game die nog wel eens hoge ogen kan gaan gooien komend jaar: Absolver. Naast het typische stijltje waar hand-to-hand actie in gepresenteerd wordt, ligt de focus op online competitieve gameplay, iets wat voornamelijk is weggelegd voor shooters of fighting games als we naar het actiegenre kijken. Daarnaast maakt de game naar verluidt gebruik van RPG-elementen. Een titel om in de gaten te houden dus.

 

De 17+1 spannendste game releases van 2017

 

Mass Effect Andromeda

Het derde deel in de Mass Effect-serie kwam uit in 2012 en we kunnen dus met enige zekerheid zeggen dat de meeste fans al dik vier jaar zitten te wachten op een nieuw deel. In Andromeda krijgen spelers meer vrijheid in het ontwikkelen van hun personage en het ontdekken van de ruimte dan in de vorige delen. Ook zien de eerste beelden van Andromeda er fenomenaal uit en ziet het er naar uit dat 2017 een goed jaar gaat worden voor Mass Effect-fans.

God of War

Hoewel we God of War III al goed en wel achter ons hadden gelaten, was daar dit jaar opeens een trailer van een oude Kratos die het warme Griekenland heeft verruild voor Scandinavische sferen en goden. Samen met wat lijkt op een kleine opvolger is hij wederom de hoofdrolspeler in een avontuur van epische proporties, vanuit een net iets ander perspectief. In plaats van bovenop de kale knar van Kratos, kijkt de speler nu meer mee over de schouder van de krachtpatser. Als het allemaal meezit kunnen we het dit jaar nog opnemen tegen de Noorse goden.

 

 

Injustice 2

Er zijn weinig dingen toffer dan superhelden die het tegen elkaar opnemen en helemaal wanneer je dit zelf kunt doen in een game. Injustice speelde in 2013 precies op deze behoefte in en gaat dit jaar weer precies hetzelfde doen met deel 2. Bereid je dus vast voor om het weer tegen vrienden en vijanden op te nemen in de DC Comics’ fighting game.

Halo Wars 2

Halo maakte in 2009 een verrassende zijsprong naar het strategiegenre. Zeker gezien de RTS de hoogtijdagen voorbij is, was dit een welkome titel. De eerste Halo RTS is blijkbaar goed bevallen, want we kunnen dit jaar aan de slag met het tweede deel. Aan de game werkt onder andere Creative Assembly mee, een zwaargewicht op het gebied van strategietitels. We verwachten dus een hoop van Halo Wars 2.

Cuphead

Een oplettende lezer merkte geheel terecht op dat we een opvallende release over het hoofd hebben gezien, dus bij deze krijgt Cuphead een exclusieve bonusplaats op de lijst van spannendste releases van 2017. Geïnspireerd op de cartoons uit de jaren ’30 biedt Cuphead een run & gun-ervaring begeleid door de typische visuals van de cartoons uit die tijd en de traditionele jazzmuziek. Dat dit alles ook nog eens als local co-op voor twee spelers door Studio MDHR naar Xbox One, Windows 10 en Steam gebracht wordt, belooft veel goeds voor 2017.

Uiteraard zijn er nog meer toffe titels waar we naar uitkijken in 2017. Staat jouw game voor 2017 er niet bij? Laat het ons weten in de comments!