Oculus-directeur opgepakt vanwege contacteren minderjarige prostituee

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Oculus-directeur opgepakt vanwege contacteren minderjarige prostituee

Een van de hoofdingenieurs van Oculus, Dov Katz, is in Tukwila, Washington opgepakt vanwege het contacteren van een minderjarige prostituee. Hij reageerde namelijk op een advertentie op het internet om een prostituee te huren. Deze was echter geplaatst door een politieagente die deed alsof ze vijftien was.

Katz contacteerde de agente Sudel ’s avonds, op zoek naar een prostituee. De twee hadden vanaf dat moment voor de rest van de avond regelmatig contact. Ze bespraken prijzen, mogelijke locaties en wat Katz precies van Sudel verwachtte. Toen ze een tijd afgesproken hadden, vroeg Katz hoe oud de ander was. Sudel reageerde hierop door te vertellen dat ze negentien was. De 38-jarige Katz gaf zelf aan 30 jaar te zijn. Niet veel later biechtte Sudel zogenaamd op dat ze geen negentien, maar vijftien was. Dit maakte Katz op dat moment echter niets uit. In de uren daarna bespraken ze zaken zoals wie hoeveel condooms mee ging nemen.

Toen Katz op het afgesproken tijdstip bij Sudels kamer aankwam, stond een groep agenten klaar om hem op te pakken. Als excuus gaf hij aan dat hij het fictionele meisje juist had willen redden. Om dit te doen had hij echter al veel eerder de politie moeten bellen. Hij liet zich verder zonder problemen arresteren, waarbij een borgsom van $125.000 gesteld is. De rechtszaak zal op 5 januari 2017 plaatsvinden.

Facebook, die Oculus twee jaar geleden gekocht heeft, heeft nog geen commentaar gegeven op de gebeurtenis.