Pokémon GO sluit 2016 af met een speciaal evenement

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pokémon GO sluit 2016 af met een speciaal evenement

Trainers hebben tijdens de feestdagen een extra reden om naar buiten te gaan en de gourmet kilo’s er alvast een beetje af te lopen. Verschillende Pokémon zijn makkelijker uit te broeden tijdens de feestdagen en ook is nog steeds de speciale Pikachu te vangen in Pokémon Go.

Vanaf eerste kerstdag is er een grote kans om eieren te vinden waar een Pichu, Togepi of één van de andere recentelijk toegevoegde nieuwe Pokémon uit de Jotho-regio uitkomen. Daarnaast lopen er er ook meer starters rond, dus mocht je Squirtle, Charmander of Bulbasaur nog niet hebben dan krijg je volgende week je kans om met een iets completere Pokémon-collectie het nieuwe jaar in te gaan.

Tijdens de feestdagen is er ook een steeds speciale Pokémon te vangen. De limited-editon Pikachu struint door de straten met zijn schattige kerstmuts en zal met velen tegelijk zijn rond de laatste dagen van december. Overigens is het ook een goed moment om weer eens wat vrienden op te trommelen en rond te hangen bij Pokéstops, want lure’s zijn in plaats van een half uur tot na oud en nieuw een heel uur actief.

Pokémon GO kan tevreden terugkijken op het releasejaar 2016, waar ze over de hele wereld spelers hebben en zowaar een zomer-hype veroorzaakte. Hoewel het aantal spelers inmiddels wel iets gezakt is zijn er nog steeds miljoenen spelers wereldwijd. In totaal is de app alleen al op Android meer dan 500 miljoen keer gedownload dit jaar.

Het eindejaars-evenement in Pokémon Go duurt tot 3 januari 2017.