Atari brengt RollerCoaster Tycoon Classic uit voor mobiel

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Atari brengt RollerCoaster Tycoon Classic uit voor mobiel

Na het uitbrengen van RollerCoaster Tycoon 3 voor op mobiele devices komt Atari nu met een nieuwe game voor de App Store en Google Play Store, namelijk RollerCoaster Tycoon Classic. De game is een mix van de eerste succesvolle twee delen.

In totaal zijn er 95 scenario’s speelbaar. Net zoals in de originele games uit 1999 en 2002 is er de mogelijkheid om je eigen achtbanen te bouwen en je park naar eigen behoefte in te vullen. Verder zijn de volledige gameplay, geluidseffecten en graphics overgenomen uit de originele twee games. Ook is het mogelijk om de uitbreidingen Wacky Worlds en Time Twister binnen te halen. Dit is echter wel voor een extra bedrag.

Naast de uitbreidingen kan er ook een toolkit worden aangeschaft. Hiermee kunnen gamers zelf de scenario’s ontwerpen. Bij deze functie hoort ook een import en export functie waarmee je parken, attracties en scenario’s kunt delen. Volgens Atari maakt deze functie het ook mogelijk om de meeste opgeslagen scenario’s uit de originele pc-game RollerCoaster Tycoon 2 te importeren.

Atari deed al eerder een gooi naar de markt voor mobiele devices met de mobiele versie van RollerCoaster Tycoon 3. Ook creëerden de ontwikkelaar een vierde deel voor mobiel. RollerCoaster Tycoon Classic is nu te koop in de App Store en Google Play Store.