Aandelen Nintendo dalen na release Super Mario Run

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aandelen Nintendo dalen na release Super Mario Run

Afgelopen donderdag is Nintendo’s eerste mobiele game gelanceerd, Super Mario Run. De verwachtingen waren hoog, maar helaas. Naar aanleiding van de release zijn Nintendo’s aandelen op de markt flink gedaald.

Vandaag was de daling maar liefst 7,06 procent. Een optelsommetje laat zien dat de daling sinds de release van Super Mario Run afgelopen donderdag, maar liefst 11 procent is. Waarschijnlijk is dit te wijten aan de ietwat slechte tot matige reviews die aan de game worden gegeven in de App Store. Momenteel is de game namelijk slechts twee en een halve ster toegekend van de mogelijke vijf sterren. De game heeft op dit moment 3000 reviews.

Een van de redenen voor het dalen van de aandelen is waarschijnlijk de hoge prijs van de game. De game is in eerste instantie gratis, maar na 3 levels wordt je verzocht te betalen voor de rest van het spel. Dit is een bedrag dat eenmalig moet worden betaald. Dit is een van de mogelijke andere redenen voor het dalen van de aandelen. Investeerders zien weinig in het concept van het betalen van een eenmalig bedrag voor de game.

Ben je nog steeds aan het twijfelen of je Super Mario Run wel of niet zal aanschaffen? Lees dan onze indruk van de game.