Super Mario Run meer dan 10 miljoen keer gedownload in eerste 24 uur

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Super Mario Run meer dan 10 miljoen keer gedownload in eerste 24 uur

Dat heel veel mensen uitkeken naar Super Mario Run was op voorhand al wel duidelijk, maar nu begint het duidelijk te worden om hoeveel mensen dat zou gaan. Volgens analyse-firma App Annie is de game in de eerste 24 uur wereldwijd meer dan 10 miljoen keer gedownload.

Volgens App Annie, een firma die zich specialiseert in het verzamelen en analyseren van data van mobiele applicaties, is de eerste dag van Nintendo’s eerste mobiele Super Mario-game een groot succes geweest. Op voorhand waren er al 20 miljoen gebruikers die aangaven in de App Store dat ze een notificatie wilden ontvangen bij release.

Een enorm getal waarvan de helft ongeveer lijkt te converteren naar een download, in ieder geval op de eerste dag. Sameer Singh van App Annie stelt dat Super Mario Run meer dan 10 miljoen keer is gedownload op de eerste dag. Daarmee werd het ook meteen de meest gedownloade titel in 60 landen op 15 december.

Super Mario Run 
 Statistieken 
 Pixel Vault

Toch zit nog niet iedereen te wachten om €9,99 neer te leggen voor een mobiele game: de firma schat dat de game op de eerste dag zo’n 4 miljoen omzet draaide. Dat zou neerkomen op ongeveer 400.000 downloads, zo’n 4 procent van alle downloads. Dat stopte de game echter niet om de hoogste omzet in 11 landen te draaien op de dag van release.