Onze favoriete fantasiebeesten – Welke vergeten we nooit meer?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Onze favoriete fantasiebeesten – Welke vergeten we nooit meer?

Het zal je misschien al wel opgevallen zijn dat The Last Guardian Game van de Maand is bij Pixel Vault. In de titel, waar we bijna tien jaar op hebben mogen wachten, is een hoofdrol weggelegd voor Trico. Trico is een fantasiebeest van immense proporties dat eigenlijk met geen ander dier te vergelijken is. Met Trico in het achterhoofd vroegen we de redactie: Wat is jouw favoriete fantasiebeest uit een game?

Rebecca Nieuwenhuis

Als ik aan fantasiedieren denk, kan ik er wel tig opnoemen die mijn hart gestolen hebben. Het was dan ook zeer moeilijk om het bij eentje te laten. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de Gorons uit de The Legend of Zelda-franchise. Vanaf het moment dat ik ze als kleine uk voor het eerst op mijn televisiescherm zag verschijnen, was ik verliefd op de maffe steeneters. Het is een zeer vredelievend volkje dat in elke game rond of in een berg woont. Ze eindigen vrijwel elke zin met “-goro” en ze zijn in principe vriendelijk tegen alles en iedereen dat ze tegenkomen. What’s not to love?

goron

Jermaine van Haarlem

Een van de eerste games die ik speelde, was Final Fantasy. Nu zit Final Fantasy vol fantasiedieren; sommigen goed en sommigen slecht. Toch sprong er een voor mij uit en dat was de Chocobo. De oversized gele vogel wordt vooral als vervoermiddel gebruikt in de Final Fantasy-reeks en ik greep dan ook elke gelegenheid aan om op zo’n Chocobo te gaan zitten. Buiten dat ze enorm handig zijn, zien ze er ook nog eens leuk uit. Ideaal dus. En zeg nou zelf… de Chocobo theme krijg je niet meer uit je hoofd.

Final-Fantasy-14-01

Jessica de Haan

Gryphons! Een van de eerste games die ik zelf gespeeld heb, was World of Warcraft. Ik speelde voornamelijk Humans, waardoor ik vele uren op de ruggen van Gryphons heb doorgebracht. In die tijd bestonden er nog geen flying mounts, waardoor alle tijd in de lucht bestuurd werd door de game zelf. Dat klinkt nogal saai, en dat was het hoogstwaarschijnlijk ook, maar alles lijkt beter als je terugkijkt. Daarnaast was mijn eerste eigen Gryphon kopen ook een machtig moment voor mij toen die eenmaal bestonden.

gryphon

Mieke Schoester

Geen duistere, gemene dieren voor mij. Ik heb na het uitkomen van Pikmin 3 in 2013 mijn hart verloren aan de Pikmin. Lieve, vrolijk gekleurde, half plant- half dierwezentjes. Ze helpen je met het uitvoeren van taakjes. Er zijn verschillende soorten: de rode (vuurbestendig), blauwe (kunnen zwemmen), gele (geleiden elektriciteit), steen (harde aanval) en de vliegende Pikmin (met daarnaast de witte en paarse Pikmin uit eerdere delen). Super lief zijn ze en ze maken ook van die lieve geluidjes. Vooral als je ze gooit. En als er dan toch één sneuvelt in bijvoorbeeld een gevecht, dan heb ik echt een schuldgevoel.

all_pikmin

Jordy Nieuwenhuis

Lang, lang geleden toen ik bij de raid boss aankwam van Lineage 2, stond daar Valakas al klaar om ons te begroeten. Als de naam je bekend voorkomt, dan weet je het misschien wel: mijn favoriete fantasiedieren zijn draken. Dit was mijn eerste ervaring met deze mythische wezens en ik was gelijk onder de indruk vanwege Valakas’ grote postuur. Dit was dan ook al in 2003 en sinds die tijd zijn de draken niet meer weg te denken uit games. Een van mijn andere favorieten van dit moment is toch wel Paarthurnax uit The Elder Scrolls V: Skyrim. Nadat je een enorme berg beklommen hebt, kom je deze draak tegen op de top. Dit is nog steeds één van mijn favoriete gamemomenten.

paarthurnax_totw

Heb jij na het spelen van The Last Guardian Trico als favoriete fantasiebeest omarmd? Of heb je een ander beest toch nog wel wat hoger op je lijst staan? Laat het ons weten in de comments!