Yooka-Laylee heeft een releasedatum en nieuwe trailer

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yooka-Laylee heeft een releasedatum en nieuwe trailer

PlayStation 4-bezitters die weemoedig worden bij het horen van de namen Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country doen er goed aan even door te lezen. Vanaf 11 april 2017 kunnen zij namelijk aan de slag met Yooka-Laylee, een onvervalste liefdesverklaring aan de hoogtijdagen van deze platform-adventures.

Het melden van de releasedatum wordt vergezeld door een nieuwe trailer waarin Capitol Cashino wordt getoond. Een wereld geïnspireerd door de grootste casino’s, voorzien van glimmende vloeren, gokautomaten en uit de kluiten gewassen roulette-tafels.

De game, ontwikkeld door Playtonic Games, kan inmiddels worden gepre-ordered voor €39,99. Gamers die dat doen, krijgen direct toegang tot de Yookaa-Laylee Toybox. Dit is een losstaande, spoiler-vrije sandbox waarin je alvast kunt wennen aan de spelmechanieken voordat je in april met de volledige game aan de slag gaat. Op Steam en GOG is er een speciale Digital Deluxe-versie vooruit te bestellen die je naast de game ook de digitale soundtrack en een handleiding/artbook geeft.

Helaas valt er ook minder leuk nieuws te melden, aangezien de Wii U-versie van Yooka-Laylee is geannuleerd. Het staken van de ontwikkeling zou te wijten zijn aan onvoorziene technische moeilijkheden, waardoor men was genoodzaakt het werk te staken.

Op dit moment werkt Playtonic hard samen met Nintendo om de overstap naar de Nintendo Switch te maken, al hebben de vele Wii U-bezitters die het Kickstarter-project steunden hier niet zo veel aan. Zij krijgen de optie om te kiezen de game voor een ander platform te ontvangen of om over te schakelen op de Switch-versie. Er wordt verder nergens gemeld of het mogelijk is om het geld terug te vragen.