Elite Dangerous verschijnt aankomend voorjaar voor PlayStation 4

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Elite Dangerous verschijnt aankomend voorjaar voor PlayStation 4

Gamers die in het bezit zijn van een Xbox One of een goede pc kunnen al een tijdje aan de gang met Elite Dangerous, terwijl spelers met een PlayStation 4 nog moeten wachten op een release. Maar nu is er ook goed nieuws voor hen, de game van ontwikkelaar Frontier Developments komt namelijk aankomend voorjaar ook uit voor de console van Sony.

De PlayStation 4-versie van Elite Dangerous biedt ondersteuning aan het touchpad op de controller van de console. Zo kunnen er vier 4 hotkeys worden ingesteld die het spelen van de game een stuk sneller en soepeler zou moeten maken. Ook de bewegingssensoren van de DualShock 4 controller krijgen een functie in de titel. Zo kan je sneller om je heen kijken als er wat gebeurt, wat met name handig is wanneer je midden in een ruimtegevecht zit. Ten slotte zal de game ook ondersteuning bieden aan de PlayStation 4 Pro om de mooiere graphics en betere performance zo optimaal mogelijk te krijgen op het sterkere broertje van de PlayStation 4.

Elite Dangerous gaat in het tweede kwartaal van 2017 uitkomen voor de PlayStation 4 en is dan enkel te verkrijgen via de PlayStation Store. De game komt inclusief alle voorgaande DLC en de complete Season Pass.