PlayStation 4 ruim 50 miljoen keer over de toonbank

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
PlayStation 4 ruim 50 miljoen keer over de toonbank

De nieuwste console van Sony, de PlayStation 4, ligt alweer sinds 2013 in de winkels. Sinds dat jaar zijn er al een recordaantal van de console over de toonbank gegaan, namelijk ruim 50 miljoen keer. Sony bereikte hiermee een mijlpaal.

Vol trots melde Sony op dinsdag 6 december dat ze de PlayStation 4 maar liefst 50 miljoen keer in totaal hebben verkocht. In mei van dit jaar stond de teller echter nog op 40 miljoen exemplaren. Volgens Sony is deze stijging te danken aan de hoge kortingen tijdens de Black Friday van 25 november. Nooit eerder verkocht Sony zoveel consoles tijdens Black Friday.

Andrew House van Sony Interactive Entertainment en Shuhei Yoshida van PlayStation gaven al aan dat de verkopen van de PS4 Pro hoger waren dan verwacht. Eerder werd verwacht dat de PS4 Pro vooral zou aanslaan bij mensen die de PlayStation 4 bij de release hadden gekocht. Ook zegt Yoshida dat het erop lijkt dat veel kopers die voor het eerst een PlayStation aanschaffen voor de PS4 Pro kiezen. In september onthulde Sony twee nieuwe versies van de orginele PS4 console. De PS4 Slim en de PS4 Pro die games kan afspelen in 4K.

Sinds het verschijnen van de PS4 zijn er in totaal al ruim 369,8 miljoen PS4-games over de toonbank gegaan. Playstation lijkt nog lang niet klaar te zijn met het succes rond de PS4 en kondigde tal van nieuwe games aan tijdens de Playstation Experience. Zowel nieuwe en geremasterde versies van oudere games staan op de planning bij Sony.