The Elder Scrolls Online krijgt nieuwe update Homestead

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
The Elder Scrolls Online krijgt nieuwe update Homestead

Je eigen fort of een appartement in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan: player housing is een van de meest gewilde functionaliteiten in een MMO. The Elder Scrolls Online kondigt vandaag ook de mogelijkheid aan om straks in Tamriel je eigen plekje onder de virtuele zon te creëren.

The Elder Scrolls Online krijgt een nieuwe uitbreiding: Homestead. In deze update kunnen spelers een eigen huis kopen in de online wereld van TESO en deze naar eigen inzicht inrichten. In een trailer geeft ZeniMax een eerste indruk hoe deze huisjes eruit gaan zien.

Net als de verschillende gebieden in de wereld van Tamriel is ook het aanbod aan vastgoed gevarieerd. Spelers kunnen uit 40 verschillende locaties kiezen om zich te vestigen en kunnen deze paleisjes vervolgens met meer dan 2000 verschillende objecten volstouwen. De decoraties zijn geïnspireerd op de culturen van de verschillende Elder Scrolls-rassen.

De huizen zijn een instance, dat wil zeggen dat alleen jij er naar binnen kunt. Bezoekers kunnen alleen op uitnodiging naar je stulpje geteleporteerd worden. Het is dus niet zo dat de Thieves Guild het vanaf februari dus opeens heel druk gaat krijgen als het aan ZeniMax ligt. In februari 2017 moet de update live gaan.