MechWarrior 5: Mercenaries aangekondigd voor pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
MechWarrior 5: Mercenaries aangekondigd voor pc

Hoewel de PlayStation Experience het nieuws in de gamesindustrie dit weekend behoorlijk wist te domineren, werd er elders ook een interessante onthulling gedaan. Tijdens het door ontwikkelaar Piranha Games georganiseerde Mech_Con 2016 bijvoorbeeld. Daar werd het engelengeduld van de MechWarrior-fans beloond met de aankondiging van MechWarrior 5: Mercenaries, de eerste singleplayer game in de serie sinds het in 2000 verschenen MechWarrior 4: Vengeance.

De onthulling werd kracht bijgezet door middel van een trailer, die hierboven te bekijken is, waarin pre-alfa gameplaybeelden werden getoond. MW5 speelt zich af in het jaar 3015. De mensheid is er in geslaagd om planeten te koloniseren binnen een gedeelte van het universum dat de naam The Inner Sphere draagt. Hierdoor is men verstrikt geraakt in een interplanetaire oorlog genaamd The Third Succession War, die al 150 jaar woedt. Als speler kruip je in de huid van een beginnende BattleMech-piloot en zul je opdrachten van verschillende partijen aan kunnen nemen. Volgens Piranha Games ben je vrij om te kiezen met welke partijen je in zee gaat en hebben je keuzes grote invloed op de manier waarop het verhaal zich ontvouwt.

De game draait op de Unreal 4 Engine en wordt door een afzonderlijk team binnen Piranha Games ontwikkeld. Ondertussen blijft een ander team van developers werken aan MechWarrior Online, de in 2013 uitgebrachte free-to-play multiplayer game. De release van MW5 staat gepland voor 2018 en is voorlopig alleen voor de pc aangekondigd.