Heet Firewatch ritje in Planet Coaster

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Heet Firewatch ritje in Planet Coaster

Zijn zowel Planet Coaster als Firewatch je favoriete games? Dan is dit het achtbaanritje voor jou. Dit is namelijk een achtbaan die letterlijk in vuur en vlam opgaat, bij wijze van eerbetoon aan Firewatch.

YouTuber fishtankbro heeft een filmpje gepost van een rit in zijn achtbaan in de recent uitgekomen simulatie game Planet Coaster. Hierin heeft hij geprobeerd de setting van Firewatch, een first person adventure game, uit te beelden. Volgens hem zou het gaan om 1300 afzonderlijke gebeurtenissen die in de omgeving plaatsvinden, waardoor de bossen waarin de achtbaan gebouwd is in lichterlaaie komen te staan. Het vuur wordt uiteindelijk gedoofd door een golf van water, dat misschien wel maar misschien ook niets te maken heeft met het meer dat in de game voorkomt. Fishtankbro geeft zelf aan dat het verhaal draait om een kampvuur dat uit de hand gelopen is. Dit is dan ook heel globaal waar het verhaal van Firewatch over gaat.

Fire Watch the Ride kan gedownload worden vanuit de Steam Workshop, waar de rit al meer dan 450 abonnees heeft. Je moet dan wel een behoorlijke pc hebben om de meer dan twee-minuten durende rit goed te kunnen afspelen.