Valve komt met eigen Awards in de vorm van de Steam Awards

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Valve komt met eigen Awards in de vorm van de Steam Awards

In december komt Steam met de prestigieuze Steam Awards. In de maand november heb je de kans om in acht verschillende categorieën je favoriete games te nomineren. Naast deze categorieën kun je nu ook je eigen categorie maken en de felbegeerde nominatiebadge winnen. Deze Steam Awards zullen jaarlijks rond de Autumn Sale-dagen gaan plaatsvinden.

De vaste categorieën waarin je kunt stemmen zijn:

De ‘Test der tijd’-prijs

De spellen die de tand des tijds hebben doorstaan en zich nog steeds staande kunnen houden naast de recente releases.

De ‘Ik huil niet, er zit iets in mijn oog’-prijs

In sommige games voelen we ons een ijskoude huurmoordenaar of een barbaar die elke vijand zonder emotie aan zijn zwaard rijgt. Toch zijn er games die ons een traantje laten wegpinken. Deze prijs gaat naar de game die ons emotioneel wist te raken.

De ‘Nog vijf minuten’-prijs

Je kent het wel: Nog één missie. Nog even dit gebied ontdekken. Huh? Is het nu al half 3 ’s nachts? Deze prijs gaat naar de game die ons telkens weer een korte nachtrust bezorgt.

De ‘Waaauuuw, gast!’-prijs

Je kent het wel. Je koopt een game, je start hem op en je wordt gewoon uit je stoel geblazen. Is het niet de indrukwekkende verhaallijn, dan waren het de prachtige graphics wel. Het spel dat deze prijs wint is in één woord: GEWELDIG!

De ‘Schurk die een omhelzing nodig heeft’-prijs

Niet alle schurken zijn zo slecht. Sommige schurken hebben ook gewoon wat liefde nodig.

De ‘Spel in een spel’-prijs

Even genoeg van de hoofdmissies? Of wil je gewoon even wat anders? Sommige games bevatten minigames die misschien wel net zo goed zijn als de game waar ze in zitten.

De ‘Ik vond al dat dit spel cool was voordat het een prijs won’-prijs

Deze games worden nooit echt genoemd bij de grote releases van dat jaar. Ze staan verscholen in de rekken waar niemand ze kan zien, maar toch vond jij hem. Jij wist het al langer. Deze games verdienen gewoon een prijs en zijn net zo goed als de populaire titels.

De ‘Beste gebruik van een boerderijdier’-prijs

Welke game maakt de Partij voor de Dieren trots en laat de beste manier zien om een boerderijdier te gebruiken?

De ‘We hebben niet aan alles gedacht’-prijs

Naast de vaste categorieën krijg je dus ook de kans om zelf een categorie en een nominatie te bedenken. En zo te zien is alles toegestaan. Elke game die beschikbaar is in de bibliotheek, is toegestaan.

Niet alleen worden je nominaties beloond met badges, maar de Steam Community kan ook badges krijgen voor het schrijven van een review of het spelen van de genomineerde game. Je hebt nog tot 29 november de kans om je favoriete games te nomineren.