Rondje Redactie: Onze favoriete Pokémon – Welke Pokémon dragen wij een warm hart toe?

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Rondje Redactie: Onze favoriete Pokémon – Welke Pokémon dragen wij een warm hart toe?

Voor velen is deze week de Pokémon-vakantie in de Alola-regio begonnen in de nieuwe Pokémon Sun & Moon-games. Op de redactie heerst nog allesbehalve een vakantiesfeer en wordt er slechts over onze favoriete Pokémon gemijmerd. Een goed moment dus om de Pokémon die wij een warm hart toedragen eens te inventariseren.

Stan van der Burg – Raichu

raichu2De meest bekende, en misschien wel meest geliefde, Pokémon aller tijden moet wel Pikachu zijn. De gele elektrische muis is door de jaren heen het icoon geworden van de serie, maar iedereen lijkt Pikachu’s grote broer te zijn vergeten. Raichu is mijn favoriete Pokémon, op de voet gevolgd door de majestueuze ijsvogel Articuno. De evolutie van de geliefde Pikachu heeft het niet makkelijk gehad, vooral door ene Lt. Surge die Raichu toch wel een slechte naam heeft gegeven in de anime. Toch was voor mij altijd duidelijk dat de oranje versie met een ‘echte’ bliksemschicht als staart de Pokémon was die ik awesome vond. Als het even kan, ga ik dan ook altijd op zoek naar een Pikachu, puur om hem te laten evolueren. Jammer genoeg kon dat met de starter-Pikachu in Pokémon Yellow niet, dus toen heb ik gewoon een andere gevangen en die laten evolueren om toch mijn Raichu in mijn team te hebben. En laat me even duidelijk zijn, Alolan Raichu: nee.

Robert Zomers – Dusknoirdusknoir

Mijn favoriete Pokémon verandert ongeveer elke keer dat ik een nieuwe game begin, waarin een van de zes Pokémon in mijn team mijn favoriet wordt. In mijn laatste Pokémon-avontuur Alpha Sapphire was dit Dusknoir. Geen gemakkelijke Pokémon die je zomaar in het wild vindt en alleen kunt krijgen door een Dusclops te evolueren. Dat kan vervolgens alleen door een Dusclops te ruilen die een reaper cloth vasthoudt. Je begrijpt het, ik was weer dagen van de straat om dit klusje te klaren. Dat de spookpokémon eruit ziet als een kruising tussen een asurn en een cyclops maakt de verloren tijd helemaal goed en dus prijkt Dusknoir boven aan mijn party in Alpha Sapphire. Althans voor nu… Ik heb hem nog maar niet verteld dat hij binnenkort plaats moet maken voor een nieuwe favoriet en niet meegaat naar de Alola-regio.

Jermaine van Haarlem – Bulbasaurbulbasaurus

Misschien ben ik nostalgisch, maar als ik Pokémon hoor denk ik meteen aan Bulbasaur. Toen ik de anime nog keek, was ik al direct fan van Bulbasaur omdat hij lekkere droge humor had en in mijn ogen zag hij er cool uit. Ook in de korte film ‘Pikachu’s summer vacation’ heb ik als kind vaak om hem moeten lachen. Logisch dat ik hem koos toen ik Pokémon Red voor het eerst in handen kreeg. Nog steeds krijgt hij een speciaal plekje in mijn Pokémon-avonturen als ik hem tegenkom en hem kan vangen. Misschien niet de sterkste van de drie Kanto starters, maar zeker mijn favoriet.

Rebecca Nieuwenhuis – Skiddoskiddo

Jarenlang zat mijn favoriete Pokémon in de eerste serie, namelijk Charmander. Het vuurdraakje stal met name mijn hart dankzij zijn sneue begin in de anime-serie waar die achtergelaten werd door zijn vorige trainer en uiteindelijk in Ash zijn handen kwam. In de jaren die volgden passeerden een hoop nieuwe Pokémon de revue, maar niemand kon Charmander van zijn troon stoten tot Pokémon X en Y daar waren. De meeste van de nieuwe Pokémon had ik niet zoveel mee, totdat ik in een stukje ‘tall grass’ Skiddo tegenkwam, het geitje dat een grass type is. Heel erg tof vond ik met name dat je een stukje op hem kon rijden, al was dat helaas maar van korte duur. Maar met name zijn lieve snoetje deed het hem; ik was verliefd en had mijn nieuwe favoriete Pokémon gevonden.

Kevin Rombouts – Slowkingslowking

Je kan veel over mij zeggen, voornamelijk dat Snorlax mijn spirit-Pokémon is. Klopt misschien ook wel, maar er is geen enkele Pokémon zo tof als Slowking. Voortkomend uit een fusie van Slowpoke (was mijn tweede keuze geweest) met een King’s Rock vormt de Koning der Slowpoke al jaren een fascinatie voor mij. Als één van de weinige Pokémon die het voor elkaar krijgt te communiceren verdien je sowieso al credits, maar als je dan ook nog eens een cruciale rol speelt in de geweldige film ‘The Power of One’, dan kan je niet meer stuk. Ohja, en hij wordt slimmer en wijzer naarmate hij meer geeuwt. Hoe awesome kun je zijn?!