Mass Effect: Andromeda krijgt extra moeilijke eindbazen

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Mass Effect: Andromeda krijgt extra moeilijke eindbazen

Nu de release van Mass Effect: Andromeda nog maar een paar maandjes bij ons vandaan is, komt er ook steeds meer informatie naar ons toe. In een interview heeft BioWare-producer Mike Gamble nog meer details vrijgegeven over game.

In het interview gaat het vooral over het feit dat de game grootser gaat worden dan de voorgaande delen. Zo zullen de planeten groter zijn en zal er meer te ontdekken zijn. In tegenstelling tot de oudere delen zijn er geen afgesloten secties meer zoals de Citadel. Je kunt nu vrij rondlopen en beschavingen en steden ontdekken. Volgens Gamble is het zelfs zo dat je een voertuig nodig hebt om alles op een planeet te verkennen.

Gepaard hiermee gaan ook de nieuwe eindbazen, of zoals de ontwikkelaars ze noemen: de super bosses. Dit zijn grote monsters die je al van een behoorlijke afstand kunt zien. Daarnaast zijn het eveneens wezens die je niet kunt verslaan aan het begin van de game. Om deze uit te schakelen, heb je een behoorlijk level nodig. Uiteraard zal de beloning wel groter zijn. De loot is namelijk een stuk beter dan hetgeen je bij andere wezens krijgt.

 

Naast deze monsters zijn er vijandelijke basissen. Deze zullen tevens goed gevuld zijn met loot. Die loot zal vooral bestaan uit wapens en armor. Het is verder mogelijk om je eigen wapens en armor te maken door rotsen en mineralen te verzamelen en daarmee te craften. Tot slot heeft Gamble nog meer informatie gegeven over de zogenaamde loyaliteitsmissies. Deze missies, die ervoor zorgen dat de bevolking je als goed of als slecht ziet, zullen weer in de game zitten. Deze keer hebben ze alleen niet het goed- of kwaadschikse als einddoel. Ze zijn in Mass Effect: Andromeda namelijk bedoeld om meer informatie te krijgen over je bemanningsleden en om bepaalde karakters uit te lichten.

Het lijkt erop dat de hype train rondom Mass Effect: Andromeda nu echt op gang begint te komen. Ben jij al een klaar voor de game? Laat het ons weten in de comments!