Blizzard werkt aan nieuw first-person project

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Blizzard werkt aan nieuw first-person project

De eerste grote first-person shooter van Blizzard, namelijk Overwatch, lijkt zijn vruchten af te werpen. Nieuwe vacatures op de website van de uitgever wijzen op een “nog niet aangekondigd first-person project”.

Hoewel er nog maar nauwelijks details over het project zijn, is Blizzard al wel druk aan het zoeken. Momenteel staan er twee vacatures open voor “nog niet aangekondigde titels”. Hierbij gaat het om twee posities voor de functie van Lead Software Engineer, één voor de engine en de andere voor de tools.

Volgens de vacature gaat het om een project waarbij men werkt aan “een robuuste first-person engine voor een nog niet aangekondigd project.” Daarbij zal de titel volgens de vacature “op meerdere platformen verschijnen” en moet de sollicitant “ervaring hebben met first-person of andere actie-georiënteerde games hebben.”

Overwatch is dus de eerste first-person titel van en is de afgelopen maanden een groot commercieel succes gebleken. Of het nieuwe project met Overwatch te maken heeft blijft echter de vraag.