[UPDATE] Verkoop Watch Dogs 2 valt tegen, Ubisoft nog hoopvol

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
[UPDATE] Verkoop Watch Dogs 2 valt tegen, Ubisoft nog hoopvol

Watch Dogs 2 verkoopt in de UK niet zo goed als het eerste deel, dat terwijl de reviews vele malen beter zijn. Het zat er al aan te komen, omdat de game ook in de pre-orders niet heel denderend liep. Ubisoft heeft gereageerd op de tegenvallende cijfers.

Update: Ubisoft Nederland heeft gereageerd tegenover Pixel Vault over de verkoopcijfers van Watch Dogs 2. Ze benadrukken dat de verkoopcijfers in de UK niet representatief zijn voor de verkoop van Watch Dogs 2 in Nederland. Daarnaast hebben ze een iets andere strategie dan bij het eerste deel. Daar hebben ze echt ingezet op de hype, waarbij ze bij dit tweede deel meer op een verspreide verkoop gefocust zijn, ook met het oog op kerst.

Watch Dogs 2 heeft daarnaast ook iets meer concurrentie. Waar het eerste deel in mei uit kwam, moet Watch Dogs 2 in het drukkere najaar meer concurrentie dulden. Met alle positieve reviews van Watch Dogs 2 die inmiddels binnen zijn verwacht Ubisoft Nederland dat het helemaal goed gaat komen met de verkoopcijfers de komende weken.

Oorspronkelijke bericht:

De verwachtingen waren heel hoog bij de eerste Watch Dogs en de verwachtingen zijn toen niet waargemaakt. Dat gamers nu wat terughoudender zijn met het kopen van het tweede deel, is dan ook niet zo gek. Ubisoft reageerde tegenover GameSpot als volgt over de tegenvallende verkoopcijfers in de eerste week:

We zijn blij dat Watch Dogs 2 zowel door de pers als de gamers positief is ontvangen. Dit heeft waarschijnlijk een goed effect op de lange termijn. Het klopt dat de verkoop van een aantal grote games dit jaar tegenvalt ten opzichte van vorig jaar en daar hoort Watch Dogs 2 ook bij.

Opvallend is dat Ubisoft het in een algemene trend van tegenvallende verkoop van games plaatst. De verkoop van Call of Duty: Infinite Warfare valt ook tegen, maar deze is dan ook iets slechter ontvangen door de critici en zeker door de spelers. Hoewel de verkoop ondanks de goede reviews van Watch Dogs 2 dus tegenvalt, benadrukt Ubisoft dat het er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt.

We verwachten dat zowel de tweede als de derde week betere verkoopcijfers gaan tonen. Er is een trend dat games van hoge kwaliteit meer gaan verkopen als er positieve reviews binnenkomen en de mond-tot-mondreclame op gang komt.”

Watch Dogs 2 ligt sinds 15 november in de winkels, onze review lees je hier.