Final Fantasy XV ruim een week te vroeg in sommige winkels

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy XV ruim een week te vroeg in sommige winkels

Hoewel de officiële release van Final Fantasy XV pas over een week plaatsvindt, trekken winkeliers in Zuid-Amerika zich daar weinig van aan. Links en rechts worden er nu exemplaren verkocht, waardoor er al spoilers op het internet verschijnen.

Verschillende streamers in Zuid-Amerika hebben de titel al in handen gekregen, waardoor er nu al live-streams van de game te bekijken zijn. Iets waar uitgever Square Enix alles behalve blij mee is. Regisseur van de game Hajime Tabata reageert als volgt:

De releasedatum van Final Fantasy XV komt steeds dichterbij en ik hoop dat mensen dan ook zonder vooroordelen met de game aan de slag gaan. Helaas zijn er in bepaalde gebieden al enkele fysieke exemplaren van de game verscheept. Ook hebben we gemerkt dat mensen al gameplaybeelden van illegaal verkregen kopieën online hebben gezet. Hoewel het om een beperkt aantal gebieden gaat en dit soort zaken nooit helemaal voorkomen kunnen worden, betreuren we dit zeer.

Spelers die beelden van de game online hebben staan, kunnen verwachten dat dit niet lang zal duren. Square Enix gaat namelijk actief aan de slag om vroegtijdige beelden offline te halen, zo legt Tabata uit:

We zullen er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat vroegtijdige beelden niet online komen. We willen dan ook iedereen die al een vroegtijdige kopie hebben vragen om wat respect te tonen richting anderen die nog op de game moeten wachten en hun ervaring niet verpesten.

In ander recent Final Fantasy XV-nieuws blijkt dat de game alsnog een uitgebreide Day One-patch krijgt van 7,2 GB. Iets wat voorkomen had moeten worden door de game ruim twee maanden uit te stellen.