Nintendo neemt maatregelen tegen illegale Sun & Moon kopieën

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nintendo neemt maatregelen tegen illegale Sun & Moon kopieën

Pokémon Sun en Moon is op grote schaal illegaal gedownload en Nintendo heeft spelers met een illegale kopie een online ban gegeven. Dit betekent dat de piraten niet langer online kunnen met hun 3DS of de Nintendo eShop kunnen bezoeken.

In de afgelopen weken bleek dat er al illegale versies van Pokémon Sun en Moon gelekt waren. Uiteraard is Nintendo daar niet blij mee en heeft daarom gisteren met de ban hammer gezwaaid. De piraten is nu de toegang tot online diensten en de Nintendo eShop ontzegd. Nintendo heeft de reeks aan bans bevestigd:

Een aantal 3DS-gebruikers die illegale versies van verschillende games draaien en daarmee verbinding maakten met de officiële gameservers, hebben onze gebruiksvoorwaarden geschonden. De gebruikers van de Nintendo 3DS die illegale software op hun systeem hebben, zijn per direct verbannen van Nintendo’s online diensten.

Kotaku berichtte over de ban met een hele reeks aan boze berichten op fora van verbannen spelers. Bij sommigen is het meteen duidelijk dat ze gepakt zijn met illegale software, anderen zijn woest op Nintendo. Pokémon Sun en Moon zijn in Nederland nog niet uit, op 23 november kunnen we aan de slag met de games.