Europese release Persona 5 uitgesteld naar april

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Europese release Persona 5 uitgesteld naar april

Persona 5 komt nog later naar Europa dan gepland. De game moest in februari op ons continent arriveren, maar is opnieuw uitgesteld. In Japan is de game al sinds 15 september uit, het uitstel heeft dan ook voornamelijk te maken met de vertaling.

De JRPG Persona 5 had in februari 2017 in Noord-Amerika en Europa moeten uitkomen, maar is uitgesteld naar april. De reden hiervoor is dat de vertaling meer tijd kost en dan in het bijzonder het opnieuw inspreken van alle stemmen door Engelse stemacteurs. Dit laat de ontwikkelaar Atlus weten in een verklaring:

De release van Persona 5 in Japan was boven verwachting goed. Dit was voor ons als bedrijf een reden om vast te houden aan de gouden standaard en Persona 5 zo goed mogelijk naar andere gebieden te brengen. In de praktijk bekent dit dat we terug de studio in moeten om alle voice-overs op te nemen.

Atlus liet eerder al weten dat Persona 5 in Noord-Amerika en Europa twee audio-opties krijgt, zowel de Japanse als de Engelse stemmen. De game moet nu uitkomen op 4 april volgend jaar en komt naar de PlayStation 3 en PlayStation 4. Er is nog niets bekend over een eventuele PlayStation Vita release.