Amanita Design teast nieuwe game Chuchel met twee trailers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Amanita Design teast nieuwe game Chuchel met twee trailers

Het Tsjechische Amanita Design is onder meer bekend van Botanicula, Machinarium en de Samorost-serie. Volgend jaar zal aan die lijst een nieuwe game toegevoegd gaan worden, want de ontwikkelaar bracht niet één, maar twee teaser trailers naar buiten voor hun nieuwste project: Chuchel.

Uit zowel bovenstaande als onderstaande trailer valt nog weinig te halen. Gisteren werd de eerste teaser trailer online geplaatst en tweette Amanita Design al geheimzinnig dat er iets aan komt. De trailer ziet er enigszins duister uit, zeker voor Amanita-begrippen. Waar de games van de Tsjechische ontwikkelaar normaliter een stuk vrolijker ogen, lijken ze met Chuchel in dat opzicht een ander pad te gaan bewandelen. Nog geen dag later brengt Amanita Design al een tweede teaser trailer naar buiten, die je hieronder kunt vinden.

Naast de video’s op YouTube heeft de ontwikkelaar ook een speciale website gelanceerd. Doordat er nog weinig bekend is over de game valt daar nu nog niet zoveel te beleven, maar je kunt je wel alvast aanmelden voor de mailing list. De studio is onder meer verantwoordelijk voor Machinarium, Botanicula en Samorost, stuk voor stuk adventure games die zeer positief ontvangen werden. Dat belooft dus wat voor Chuchel.

Veel is er nog niet bekend over Chuchel. Wel is in de teaser te zien dat Chuchel uit zal komen in 2017 voor pc.