“Succes Titanfall 2 draait niet om de eerste verkoopcijfers”

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
“Succes Titanfall 2 draait niet om de eerste verkoopcijfers”

Het mag geen geheim heten dat de verkoopcijfers van Titanfall 2 enorm tegenvallen. Hoewel de game wordt bedolven onder zeer positieve reviews, verkoopt de game nog minder goed dan zijn voorganger. Erg opvallend, aangezien het eerste deel op minder platformen uitkwam. EA maakt zich echter geen al te grote zorgen over de slechte start.

Blake Jorgensen, CFO van EA, liet tijdens een conferentie weten dat het bedrijf zich focust op de lange termijn als het gaat om Titanfall 2 en dat er nog genoeg content aan zit te komen om spelers te trekken.

We willen mensen eraan herinneren dat we een franchise bouwen met Titanfall 2. Het gaat dus niet om de verkoopcijfers van de eerste weken, maar het gaat om de lange periode erna. We zijn bezig met veel nieuwe, gratis content die spelers blijven verleiden om de game te blijven spelen. Er wordt een franchise gebouwd voor de mensen die veel affiniteit hebben met de game. Want iedereen die dit speelt, vindt de game ook geweldig.

Ondanks dat EA hoop houdt, is er kritiek geweest op het bedrijf als het gaat om de release van de shooter. Vooral de opmerkelijke keuze om Titanfall 2 uit te brengen in dezelfde periode waarin de twee grootmachten Call of Duty: Infinite Warfare en Battlefield 1 ook verschenen, werd niet door iedereen begrepen. Vorige maand zei CEO Andrew Wilson nog dat hij ervan overtuigd was dat ondanks de overeenkomsten tussen Battlefield 1 en Titanfall 2 er twee totaal verschillende groepen gamers worden aangesproken.

Titanfall 2 is 28 oktober uitgekomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc en heeft ook bij ons een prima cijfer gekregen. Overigens is alle toekomstige DLC gratis en zal Titanfall 2 geen season pass krijgen.