Gerucht: Zelda: Breath of the Wild gaat Nintendo Switch-release niet halen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Zelda: Breath of the Wild gaat Nintendo Switch-release niet halen

Hoewel het de launch-titel had moeten worden voor de Nintendo Switch, gaan er nu geruchten dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild de release van de console niet gaat halen. De game zou op zijn vroegst pas een paar maanden na release van de console verschijnen.

De geruchten komen van Emily Rogers, bekend van verschillende eerdere lekken aan de kant van Nintendo. Volgens de geruchten zouden de problemen liggen bij het lokaliseren van de game. Dit zou nog tot tenminste het einde van het jaar duren, waarna er nog “vier tot zes maanden aan testen zullen volgen”.

De geruchten worden door bronnen van Eurogamer kracht bijgezet. Deze bronnen spreken over eenzelfde planning, waarbij Nintendo de tijd wil nemen om de game in nagenoeg perfecte staat af te leveren. Iets wat niet makkelijk zal worden gezien Breath of the Wild zich in een grote open wereld zal afspelen.

Hoewel de Nintendo Switch afgelopen maand werd onthuld met een release in voorjaar 2017, zegt The Legend of Zelda: Breath of the Wild momenteel nog simpelweg 2017. Het lijkt er dus op dat hier voorlopig geen verandering in gaat komen. Daarmee lijkt het aantal launchtitels nog verder te slinken. Met de onthulling van de Switch zagen we een nog niet eerder aangekondigde Mario-titel, maar wat de status hiervan is, blijft onduidelijk.