Watch Dogs 2 release event – Night of the Dedsec

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Watch Dogs 2 release event – Night of the Dedsec

Watch Dogs 2 staat vlak voor de deur, wat betekent dat iedereen zich binnenkort weer hacker mag gaan noemen. Om de release te vieren werden we uitgenodigd voor een event in het altijd gezellige Dordrecht in de HQ van Trust. Met vier man sterk zijn we naar het zuidwesten van het land afgereisd voor een paar uurtjes Watch Dogs 2 voordat het grote publiek ermee aan de slag kon. En dit natuurlijk met een hapje en een drankje (lees: pizza en bier).

Aangezien het die avond ontiegelijk koud was, kregen we gelukkig een warm welkom van Ubisoft en Trust. Nadat wij met onze fotogenieke smoelen op de foto waren gezet, konden we plaatsnemen in de ontzettend gezellige kantine bij Trust uitgerust met pooltafel en tafelvoetbal. Voor we het wisten kregen we het eerste drankje al in de handen gedrukt en was het even babbelen met de collega’s voordat we de zaal in werden geloodst waar we de game konden checken. Tussen de artikelen van Trust, want ja een beetje reclame hoort er ook bij, stonden zo’n twintig PlayStation 4-pods waar de game op gespeeld kon worden. Zelf vind ik het zonde dat er slechts één PlayStation 4 Pro stond om Watch Dogs 2 op te checken, want ik en veel anderen zijn toch benieuwd of die Pro nu echt zoveel beter is. Na een vlugge vergelijking kwam ik tot de conclusie dat het allemaal wel meevalt en staat de oude PlayStation 4 bij mij nog prima.

watch-dogs-2-event

Voordat we daadwerkelijk aan de slag mochten met de game kregen we nog een geinig filmpje te zien dat Ubisoft gemaakt had. Een hacker die verdacht veel op de blanke broer van Marcus uit de game leek, breekt in bij Trust HQ in Watch Dogs 2-stijl. En natuurlijk stond hij aan het einde van de video ineens voor onze neus. Leuk intermezzo, maar het draaide natuurlijk om de game en die heeft een volledige makeover gekregen vergeleken met deel 1. Het sombere Chicago is ingeruild voor het zonnige San Francisco en de vreselijk chagrijnige Aiden Pierce heeft plaatsgemaakt voor de rebelse Marcus Holloway. Net als mijn speelsessie een paar weken geleden bij Ubisoft betrapte ik mezelf op een grote glimlach en die werd alleen groter, vooral omdat de game er beter uitzag dan een paar weken geleden. De frame rate lijkt hoger te zijn en de ruwe randjes zijn goed weggepoetst. Dit geeft de burger moed zo vlak voor de release.

Uiteindelijk krijg ook ik honger en we werden voorzien van genoeg voedsel om een klein derdewereldland mee te voeden. Terwijl je je pizza aan het herkauwen was, stond er alweer een leuke dame voor je met een schaaltje vol met andere snacks. Aan het einde van de avond leek het me dan ook te gevaarlijk om de lift te nemen in verband met mijn lichaamsgewicht. Je kwam in ieder geval niets te kort in Dordt. Nou ja, het bier was wel snel op. Waarschijnlijk heeft iedereen een zware week achter de rug gehad.

watch-dogs-2-event-2

Over het event is dus weinig slechts aan te merken. Een goede game, eten, drinken, leuke dames en gezelligheid klinkt als een hele goede combinatie. Over de game wil ik nu niet teveel kwijt, want anders lezen jullie straks de review niet meer en dat zou zonde zijn. Wat ik nog wel kwijt wil is dat Ubisoft het veel beter heeft aangepakt dan met Watch Dogs 1. Het eerste deel zat op zo’n enorme hype train dat de verwachtingen niet meer konden worden waargemaakt. De game was ook echt niet slecht, maar door de hoge verwachtingen die Ubi zelf creëerde, zijn er veel mensen afgeknapt op het eerste deel. Met deel twee heb ik de indruk gekregen dat er gekozen wordt voor een redelijk stille release, wat ik zeker kan begrijpen. Ubisoft houdt het rustig, geeft de pers de kans om de game uitvoerig te testen en die mogen dan aan de gamers vertellen hoe goed Watch Dogs 2 eigenlijk is. En als je het mij vraagt is Watch Dogs 2 een game die de hype van deel één wel waar had kunnen maken. Het was in ieder geval een geslaagde avond in Dordrecht dankzij onze vrienden van Ubi en de mensen van Trust.