Nintendo reageert op tekorten NES Classic

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo reageert op tekorten NES Classic

Met de release van de kleine NES Classic is er een heuse run ontstaan op de console, iets dat nu al leidt tot tekorten bij verschillende webshops in binnen- en buitenland. Fans zijn daar niet heel erg over te spreken, zelfs tot in de hogere rangen van de concurrent aan toe. Nintendo heeft nu zelf op Twitter reactie gegeven.

Toen Nintendo de NES Classic, een kleinere variant van de originele Nintendo-console met 30 ingebakken games, aankondigde, grepen fans hun kans om deze te pre-orderen. Nu de console officieel beschikbaar is, blijkt dat Nintendo de hoge vraag niet aankan. Iets wat tot irritatie leidt bij veel fans, waaronder Shannon Loftis. Mocht deze naam geen belletje doen rinkelen: Loftis is General Manager bij Microsoft Publishing.

https://twitter.com/shannonloftis/status/797501352951713792

Ook bij concurrent Microsoft kan men duidelijk dus niet wachten om een flinke nostalgie-trip te beleven. Xbox-baas Phil Spencer had bijvoorbeeld iets meer geluk:

Ondertussen heeft de Amerikaanse tak van Nintendo de kans genomen om te reageren op Twitter. Nintendo of America meldt dat er hard wordt gewerkt aan nieuwe exemplaren en dat deze de komende maanden beschikbaar komen.

Ook hier in Nederland lijken er tekorten te zijn, waarbij verschillende winkels niet alle reserveringen uit kunnen leveren. Heb jij de NES Classic al te pakken? Laat het ons weten in de reacties.