De voorspelbare wereld van big data in Watch Dogs 2

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
De voorspelbare wereld van big data in Watch Dogs 2

A Predictive World is de titel van de interactieve advertentie van Ubisoft voor Watch Dogs 2. In samenwerking met de University of Cambridge heeft de uitgever een tool gemaakt waar je toekomst mee voorspeld wordt op basis van big data.

Voer je gegevens in of log in met je Facebook-account en op basis van je gegevens voorspelt de tool hoe je leven eruit gaat zien. Je leeftijd, woonplaats en gewicht: het speelt allemaal mee hoe je leven zich gaat ontwikkelen.

Het is geen vaste voorspelling en je kunt zelf allerlei data aanpassen of toevoegen om op andere schattingen uit te komen. Zo kan het corrigeren van je lengte naar boven al gauw resulteren in een hogere salarisverwachting. Het aanpassen van je geslacht van man naar vrouw resulteert onherroepelijk in een lager gemiddeld salaris en je drinkt dan waarschijnlijk ook nog minder bier. Of dat allemaal nog niet erg genoeg is, duurt je leven ook nog eens een paar jaar langer.

predictive-world

Predictive World gaat je waarschijnlijk niet bezighouden tot de release van Watch Dogs 2 op 15 november, maar het mag duidelijk zijn dat het een grappige tool is waar je allerlei statistiekjes kunt weergeven over je persoon en omgeving. Je checkt Predictive World hier.