Er loert meer in de schaduwen in Resident Evil 7

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Er loert meer in de schaduwen in Resident Evil 7

Tot nu toe hebben we alleen nog maar kennis mogen maken met de ‘gastvrije’ familie Baker, waardoor je bijna zou vergeten dat Resident Evil bekend staat om de meest afgrijselijke schepselen. Om je er weer even aan te herinneren dat de serie meer op je af stuurt dan aparte mensen trakteert Capcom ons vast op een van de creaturen die Resident Evil 7 rijk zal zijn.

In alweer de negende trailer met de naam “Shadow” die slechts 22 seconden duurt, staan we kortstondig oog in oog met een wezen waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Niet dat je van de Bakers een glimlach op je gezicht krijgt, maar dit monster is wel even wat andere koek. Na de nodige filtertjes over een screenshot te hebben geplaatst komt het volgende plaatje tevoorschijn.

Resident Evil 7 Shadow

Wat het exact moet voorstellen durven ook wij niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Dat het een bijtgraag typetje is lijkt vrij onomstotelijk bewezen. Het ontwikkelteam van Resident Evil heeft wel vaker aangetoond behoorlijk creatief te zijn wanneer het aankomt op het bedenken van lugubere wezens. Het lijkt er zeker op dat ze dit talent nog niet verloren zijn. Wat het is, hoe het heet en hoeveel slapeloze nachten deze griezel gaat opleveren zullen we op 24 januari merken, wanneer Resident Evil 7: Biohazard uit gaat komen.