Ubisoft naar verluid in gesprek met Netflix over serie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft naar verluid in gesprek met Netflix over serie

Ubisoft lijkt steeds meer hengeltjes uit te gooien om de doodgrip van Vivendi van zich af te schudden. Nadat de studio de stap van games naar films en boeken heeft gemaakt staat een Netflix-serie als volgende project in de planning.

Dit heeft Ubisofts CEO, Yves Guillemot, volgens Reuters laten doorschemeren gedurende een briefing. Volgens het rapport van Reuters zijn beide partijen met elkaar in gesprek, zonder dat er concrete ideeën op tafel terecht zijn gekomen. Wat voor serie het betreft of welke franchise de serie gaat aandoen is dus nog onbekend.

De keuze om de horizon verder te verbreden wordt gevoed door de vrees voor overname door Vivendi, waar Ubisoft de laatste maanden behoorlijk mee te kampen heeft. Guillemot heeft intussen meerdere malen aangegeven onafhankelijk te willen blijven met zijn bedrijf, terwijl Vivendi steeds meer aandeel in Ubisoft probeert te vergaren. Volgens Vivendi heeft het niet de intentie om over te gaan tot een zogeheten vijandelijke overname, al spreken de acties van Vivendi boekdelen.

Mochten de plannen voor een Netflix-serie doorzetten, welke franchise lijkt jou ideaal voor een serie? Laat het weten in de comments