Ubisoft geeft details over nieuwe The Division DLC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ubisoft geeft details over nieuwe The Division DLC

In een livestream heeft Ubisoft meer informatie gegeven over Survival, de tweede betaalde uitbreiding voor Tom Clancy’s The Division. De uitbreiding zal een nieuwe twist geven aan de game door 24 spelers te laten overleven in een ijskoud New York.

Het was al een tijdje bekend dat The Division meerdere betaalde DLC-pakketten zou krijgen, waarvan we de eerste al hebben gezien in de vorm van Underground. Details over Survival bleven echter uit nadat de ontwikkelaar had besloten de DLC door te schuiven om eerst aan de game te werken. Nu Patch 1.4 met een lading verbeteringen publiekelijk beschikbaar is, besloot het team van Massive een onaangekondigde stream te houden waarin we meer details kregen over Survival.

Survival zal een compleet nieuwe modus zijn waarin spelers in een groep van 24 naar New York zullen afreizen te midden van een enorme winterse storm. Gedurende hun reis naar New York zal de helikopter waarin de groep reist echter neerstorten, waardoor de 24 spelers verspreid zullen raken over heel Manhattan. Daarbij is het de bedoeling om af te reizen naar het middelpunt van Manhattan waar spelers hun doel kunnen voltooien.

Naast een compleet nieuw scenario zal de DLC ook nieuwe gameplay met zich meebrengen. Zodra de modus begint, zullen spelers hun gear namelijk kwijtraken en beetje bij beetje nieuwe wapens en kleding moeten zoeken. Temperatuur en de elementen spelen namelijk in Survival een enorme rol. Met enkel groene items op hun lichaam zullen spelers het echter niet lang volhouden. Ook zullen spelers lijden onder de kou, honger, uitdroging en ziektes die de reis allemaal lastiger maken.

Wanneer de nieuwe DLC precies zal verschijnen is nog onduidelijk, al kunnen bepaalde gamers op de pc er vandaag al mee aan de slag in de test-servers. Met de release van Survival zal ook een nieuwe patch uitkomen die de game naar versie 1.5 tilt. Deze patch zal nieuwe wapens, ‘named gear pieces’, een nieuwe World Tier en hogere gear score toevoegen. Spelers op de Xbox One en pc zullen als eerste aan de slag mogen met Survival; de DLC zal pas een maand na release voor de PlayStation 4 verschijnen.